Sint Michielsgestel, Ceintuurweg 20

Verkocht
  • Inhoud totaal: 923 m3
  • Woonoppervlakte: 217 m2
  • Perceelsgrootte: 953 m2
  • Bouwjaar: 1965

Grote vrijstaande woning op een groene plek bij de Dommel én bij alle voorzieningen… alles wat een actief gezin gelukkig kan maken.

Vanaf de straat gezien oogt deze woning met zijn Bossche stijl-architectuur wat streng, maar bij nadere kennismaking blijkt het een heerlijk warm huis dat álles in zich heeft voor een actief en gelukkig leven van een modern gezin of een stel met veel vrienden. Te beginnen bij de plek. De woning staat in een rustige straat zonder doorgaand verkeer tussen allemaal vrijstaande woningen met lekker veel ruimte rondom.

Ontspannen, sporten en winkelen…
Aan het einde van de straat stroomt de rivier de Dommel waar je, met of zonder hond, heerlijk langs het water kunt wandelen. Andere ontspanningsmogelijkheden zijn de natuurspeeltuin op loopafstand, en diverse (voetbal, hockey, zwemmen, scouting) sportverenigingen, alle makkelijk per fiets te bereiken. Er is een Jumbo supermarkt direct om de hoek, en je vindt een keur aan andere winkels, restaurants en cafés rond het Petrus Dondersplein, op vijf minuten lopen. Kortom, al heb je voor de deur meerdere eigen parkeerplekken… in principe kun je het hier prima zonder auto af!

Dan de woning zelf. In de jaren ’60 gebouwd voor de huidige verkopers, die hier ruim 50 jaar met veel plezier gewoond hebben. De heer des huizes was een begaafd houtbewerker, die speciaal voor zijn hobby een grote werkplaats (27m2) heeft ingericht. Deze ruimte bevindt zich boven de grote garage, met eigen opgang vanuit de tuin en dubbele houten ‘hooideuren’ aan de straatkant, voor het binnenhalen van basismaterialen en uitladen van het eindproduct. Deze hobbyzolder kan met wat aanpassingen prima dienst doen als origineel kantoor aan huis of bijvoorbeeld als speelkamer, atelier of ‘man cave’.

De woning zelf is verrassend ruim en, zoals ook te zien is via Google Earth, flink groter dan de buurhuizen. Het leven speelt zich grotendeels af aan de op het Zuiden gerichte achterzijde, waar een groot, half met glas overdekt terras de verbinding vormt met de riante, romantische tuin. Aan deze kant vinden we de grote woonkamer met houtkachel en schuifpui, en de separate royale eetkeuken met opnieuw veel ramen en deuren naar het terras. Op de begane grond ligt overal dezelfde natuurstenen vloer met verwarming. Het is verder duidelijk dat de architecten hebben geprobeerd zo veel mogelijk licht toe te laten, met onder meer matglazen ramen net onder het plafond, aan de kant van de buren, en daklichten in de uitbouw aan de voorzijde.

De voorliefde voor hout van de vorige eigenaar is op diverse plekken in de woning terug te vinden. Bijvoorbeeld in de met kasten ombouwde entree vanuit de hal, en de geheel op maat ingebouwde keukeninrichting. Deze oogt met zijn industriële stijl uit het einde van de jaren ‘90 nu enigszins gedateerd, maar is zeer functioneel en de vervanging ervan is niet urgent. Ook al doordat de inbouwapparatuur wél van recenter datum is. Met een vaatwasser, Smeg oven, keramische kookplaat, een moderne afzuigkap en een koelkast. Ook heeft de keuken een dubbele (1½) spoelbak met afzetblad. De keuken heeft overigens een raam aan de kant van de oprit en maar liefst drie deuren naar het grote terras. Heel functioneel voor als je lekker buiten wilt eten.

Vanuit de hal gaat een kwartslag trap naar boven, met op het bordes een gastentoilet met zwevende wc, fonteintje en twee kleine raampjes. Boven vinden we de brede overloop die toegang biedt aan vier verrassend grote slaapkamers, een wasruimte en een badkamer. De badkamer is prima bruikbaar, maar eerlijk gezegd wel aan vervanging toe. In ieder geval biedt de ruimte alle mogelijkheden voor een bad en een separate doucheruimte plus een dubbele wastafel. De grootste slaapkamer meet maar liefst circa 6 x 2,80 meter en heeft een kastenwand met een aparte wastafel. Het is hierboven zeker mogelijk om eventueel nog een badkamer toe te voegen.

Boven dit alles vinden we nog een zolderverdieping met twee opeenvolgende ruimten. Hier kunnen eventueel extra kamers toegevoegd worden, maar het kan eventueel ook een heerlijke sport- en ontspanningsruimte worden.

Rest ons nog een kijkje in de achtertuin, misschien wel een van de meest aantrekkelijke aspecten van deze woning. De tuin is vormgegeven en beplant om te groeien en bloeien met slechts beperkte onderhoudsinspanningen. Met volle, gevarieerde borders met vaste planten – leuk in ieder jaargetijde - een relatief bescheiden gazon en een allerminst bescheiden en bijzonder aangenaam terras. Dit bestaat uit twee delen. Aan de kant van de woonkamer is het terras overkapt met een groot glazen dak. Een mooie oude blauwe regen wikkelt zich rond de staanders naar boven om zo de stalen dakconstructie aan het oog te onttrekken. Tegen de gevel zelf groeien wijnranken.

De tuin is van het terras gescheiden door een beukenhaag met een soort ‘vensters’. In de tuin staan vlinderstruiken, hosta’s, hortensia’s, sering en helleborus, een moerbei en achterin twee platanen gesnoeid als leibomen. Ook is er een stukje moestuin en zelfs een aan de garage gebouwde metalen kasje met eigen regenwaterreservoir. Ook is er nog een berging aan de garage én een aparte houtopslag achterin de tuin. Dus als het kouder wordt, kan de houtkachel in de woonkamer zorgen voor een behagelijke sfeer!

Samengevat kunnen we stellen dat deze woning desgewenst direct bewoond kan worden, maar ook uitstekend geschikt is om verder naar eigen smaak aan te passen. Eventueel in etappes. Alles hangt af van jouw smaak, je wensen en je budget.

Wat in ieder geval zeker is: een dergelijke Bossche stijl woning met moderne elementen komt nog maar zelden voor verkoop beschikbaar in de regio. De grote tuin, de solide bouw, de strategische locatie in Sint-Michielsgestel en de uitstekende verbindingen met Den Bosch (10 minuten met de auto) en de rest van Nederland maken dit tot een aantrekkelijke investering in de volgende fase van je leven. Wie weet wel voor de volgende vijftig jaar!

Uw contactpersoon
Mr Gijs D. den Hollander
T: 073 657 34 44
E: contact@denhollander.com

NVM Funda National Monumentenorganisatie NWWI KWF