Helvoirt, Lage Driesstraat 27

VERKOCHT
  • Inhoud totaal: 920 m3
  • Woonoppervlakte: 239 m2
  • Perceelsgrootte: 975 m2
  • Bouwjaar: 1975

Rust, ruimte en privacy zijn volop aanwezig in en rond deze vrijstaande villa in Helvoirt. Helvoirt is onderdeel van de gemeente Vught en ligt ten zuiden van Vught op circa 6 km afstand van het centrum.

De verkoper was destijds de opdrachtgever voor de bouw van het huis, waardoor hij de eerste bewoner van de villa is, wat toch wel bijzonder is. Bij de bouw werden alleen de beste materialen gebruikt, wat 50 jaar later nog steeds zichtbaar is. Een beter bewijs dat het hier heel prettig leven is in een geweldig huis, kunnen we eigenlijk niet bedenken.

Met een woonoppervlakte van zo’n 239 m², 7 slaapkamers en 2 badkamers is dit een familiehuis boordevol potentie, die u naar eigen smaak kunt moderniseren en verduurzamen. Het perceel van 975 m² heeft een uitstekende zonligging, optimale privacy en is een fijne plek voor de kinderen om buiten te spelen. Voor de garage is parkeergelegenheid voor twee auto’s en gezien de omvang van de villa is een kantoor/praktijk aan huis goed mogelijk. Op het dak, aan de zuidkant, liggen 12 zonnepanelen.

Kent u Helvoirt nog niet, dan is het tijd voor een kennismaking. Het dorp met bijna 5.000 inwoners maakt deel uit zoals gezegd van de gemeente Vught en is een geliefde thuisbasis voor jong en oud. De stad is dichtbij, net als de natuur en de N65 die in verbinding staat met de A58/A2. Het dorp heeft goede voorzieningen, van een basisschool tot sportfaciliteiten, twee supermarkten, diverse medische voorzieningen en een aantal ambachtelijke winkels waaronder een fantastische slager.

De indeling is als volgt:

Begane grond:
Rechts van de garage, waarvoor een dubbele oprit, is de overdekte entree, die toegang geeft tot een ruime ontvangsthal met opvallende elementen zoals een bordestrap en een groot raam tot vloerhoogte. Rechts in de hal zijn de garderoberuimte en het gastentoilet met fonteintje. Handig is de verdiepte berging/provisieruimte onder de trap, voorzien van een lichte tegelvloer.

De L-vormige woonkamer heeft een grote raampartij aan de voorzijde, met mooi uitzicht naar de voortuin en de rustige en brede straat. Aan de achterzijde, op het zonnige zuiden, is een grote 3-delige schuifpui naar het terras en de tuin geplaatst. Het zitgedeelte bevindt zich bij de schouw met houtkachel en het eetgedeelte biedt ruimte om te dineren met vrienden en familie.

Het eetgedeelte staat in verbinding met de lichte keuken, met zonnig uitzicht naar de achtertuin. Onder de tegelvloer ligt vloerverwarming en er is ruimte voor een eet-/ontbijttafel. De lichte hoekopstelling met granieten werkblad bestaat uit boven- en onderkasten, meerdere lades en een spoelgedeelte met 1 ½ spoelbak. Alle benodigde apparatuur is ingebouwd: een inductie kookplaat, afzuigkap, vaatwasser, oven, magnetron, koelkast en een vriezer.
Naast de keuken bevindt zich de verwarmde bijkeuken met een tweede toiletruimte en opstelling van de wasapparatuur. De jaren 70 Bruynzeel keukenopstelling met bijpassende wandtegels en de vaste kasten in dezelfde kleur bieden veel praktische bergruimte.

Via de bijkeuken loopt u de inpandige, dubbele garage in. Deze grote ruimte is voorzien van verwarming, elektra, een betonvloer en twee Hormann sectionaalpoorten. Een van deze poorten, die met een druk op de knop te openen is, wordt gebruikt om de auto binnen te zetten; de andere poort is gefixeerd. Indien gewenst kan deze ruimte ook gemakkelijk gebruikt worden om bijvoorbeeld beneden te slapen, of als kantoor of extra kinderkamer .

Eerste verdieping:
Dat dit huis een echt familiehuis is, bewijst de eerste verdieping. Aan de overloop grenzen maar liefst vijf slaapkamers, waarvan een boven de garage. Deze zeer ruime kamer heeft aan weerszijde bergruimte in de schuinten van het dak. Verder zijn er drie ruime (kinder)kamers en aan de rechter achterzijde is de master bedroom met een eigen badkamer, ingedeeld met een ligbad/douche en een wastafel. Grote ramen aan twee zijden zorgen in de master bedroom voor veel lichtinval en mooi uitzicht. Maar ook de kinderen genieten straks vanuit hun kamer van het uitzicht naar de tuin. Of gaat u een van deze kamers gebruiken als werk-/studeerkamer?
De tweede badkamer, uitgevoerd als doucheruimte met wastafel, is te bereiken vanaf de overloop. Dit geldt ook voor de separate toiletruimte met fonteintje.

Tweede verdieping:
De bordestrap gaat verder naar de tweede verdieping, waar nog drie ruimtes zijn. Als eerste is er de overloop met een berging, dakraam en de opstelling van de verwarmingsinstallatie.
Aansluitend zijn er twee slaapkamers, waarmee het totaal op zeven komt. In beide kamers zijn, net als op de overloop, de houten spanten en balken goed zichtbaar. De slaapkamer aan de achterzijde is ingericht als tweepersoons logeerkamer en de kamer aan de voorzijde als berging.

De tuin:
Dit ruime familiehuis staat op een perceel van 975 m² en wordt omringd door een heerlijk groene tuin. Aan de voorzijde ziet u een goed onderhouden siertuin met gevarieerde beplanting en de oprit, waar twee auto’s naast elkaar kunnen staan. De zeer ruime achtertuin op het zuiden is fraai ingericht met een gazon, diverse plantenborders en beplanting. Hier zien we onder andere seringen, azalea’s, rozen, rododendrons en een grote boom die zorgt voor extra sfeer en de nodige schaduw. De moestuin is de perfecte plek om groente en fruit te kweken. Dit kan ook in de kas, die grenst aan de vrijstaande stenen berging. Verder ziet u een mooie vijver, een overdekt terras en een groot zonneterras. Als u hier zit, ervaart u rust en privacy en hoort u de vogels fluiten …

Uw contactpersoon
Sandra van Doggenaar
T: 073 6573444
E: contact@denhollander.com

NVM Funda National Monumentenorganisatie NWWI KWF