Schijndel, Vosseneind 8

VERKOCHT
  • Inhoud totaal: 704 m3
  • Woonoppervlakte: 181 m2
  • Perceelsgrootte: 2170 m2
  • Bouwjaar: 2007

Heel landelijk, maar niet afgelegen, zeer smaakvol, modern en in uitstekende staat verkerend landhuis met een grote garage, eventueel ook te gebruiken voor praktijk aan huis, hobbyruimte of mantelzorgwoning. Hier kom je tot rust.

De architect Ton van der Laan heeft in 2006 dit geweldig huis ontworpen, waarbij optimaal gebruik is van de mooie zichtlijnen vanuit het huis naar de achterliggende landerijen en waarbij in alle ruimten het licht prachtig tot zijn recht komt.

Vanaf de buitenkant lijkt deze landelijke villa op een compact, klassiek symmetrisch 19e-eeuws landhuis. Maar het is dus veel nieuwer en dit betekent dan ook dat de woning alle moderne comfort biedt, zoals vloerverwarming en -koeling op basis van een warmtepomp met bodemlus (2 boringen). Daarnaast liggen er 27 zonnepanelen op het dak van de garage die meer elektriciteit opwekken dan verbruikt wordt. Alles van topkwaliteit, gemaakt voor duurzaam woongenot.

Laten we maar met de bezichtiging beginnen.

Allereerst de locatie. Het huis ligt aan de noordzijde van Schijndel, heel landelijk maar toch ook met buren in de nabije omgeving, en op een paar kilometer afstand van Sint-Michielsgestel en binnen 15 minuten rij-afstand van het bruisende centrum van Den Bosch.

Je rijdt het Vosseneind in en aan het einde van een doodlopend straatje kom je uit bij het huis, waarbij je zo de oprit oprijdt. Aan de voorkant van de woning is een fraaie voordeur met een chique hal voor de officiële ontvangst van gasten, maar de bewoners zetten meestal de auto naast het huis op de oprit om via de bijkeuken annex wasruimte naar binnen te gaan.

Je komt dan meteen in de ruime woonkeuken, heerlijk licht door grote ramen boven het werkblad en openslaande deuren naar de tuin. Ook is er nog een aparte deur naar het overdekte terras. De Topline keuken is ingericht met Miele-apparatuur en een verdikt natuurstenen werkblad. Op de vloer liggen tegels van Braziliaanse leisteen. De apparatuur omvat een stoomoven, vriezer, combimagnetron/oven, koelkast, vaatwasser, 5-pits kooktoestel (met wokbrander) en een afzuigschouw. Plus natuurlijk veel kastruimte. Er is ruimte voor een flinke eettafel.

Vanuit de keuken leidt een brede opening naar de woonkamer, waardoor er goed contact mogelijk is. Wil je meer rust, dan kun je deze opening afsluiten met twee brede deuren. De woonkamer zelf krijgt eveneens veel licht, onder meer via dubbele deuren naar de zijtuin, en nog twee deuren naar het overdekte terras aan de achterzijde. Je hebt vanuit de woonkamer mooi uitzicht op de diepe tuin en de landerijen daarachter. Heel rustgevend. Je vergeet bijna dat je hier op maar vijf minuten fietsen van de winkelstraat woont. Het overdekte terras is voorzien van een natuurstenen vloer, aansluiting voor gas-heaters, elektra, een waterpunt met putje, en spotjes in het plafond.

De eetkamer is verbonden met de woonkamer via eenzelfde brede opening als naar de keuken, hier met aan weerszijde diepe kasten waardoor een soort jarendertig ‘kamer-en-suite’-effect ontstaat, maar dan zonder schuifdeuren. De eetkamer heeft ook weer grote raampartijen. Via dubbele deuren heb je hier toegang tot de ontvangsthal.

Deze hal heeft dezelfde donkere natuurstenen vloer als de keuken. Hier is ook het gastentoilet en de trapopgang naar de verdieping waaronder de garderoberuimte. Vanuit de hal heb je, eveneens via twee openslaande deuren, toegang tot de mooie lichte werkkamer met twee grote inbouwkasten.

Voordat we naar boven gaan, even een korte blik op de gebruikte materialen. Hier is namelijk zeer goed over nagedacht. In alle woonvertrekken ligt een geloogde houten visgraatvloer met stijlvolle bies. De deuren en al het andere houtwerk is prachtig hoogglans afgelakt en voorzien van het allerbeste hang- en sluitwerk van Weijntjes uit ’s-Hertogenbosch. De buitenkozijnen zijn uit mahonie, terwijl de geprofileerde kaders rond de buitendeuren en de ramen van de dakkapel van de harde houtsoort red ceder gemaakt zijn. Allemaal topkwaliteit, gemaakt voor duurzaam woongenot.

Terug naar de indeling: op de verdieping zijn vanaf de overloop drie slaapkamers en een badkamer (I) te bereiken. De hoofdslaapkamer aan de achterzijde heeft een eigen badkamer (II) met ligbad, aparte douche, wandcloset en dubbele wastafel. Het sanitair past uitstekend bij de stijl van het huis. Klassiek glanzend wit met zwarte contrasten, tijdloos en chic. Ook is er een royale walk-in closet met veel hang- en legruimte. De kamer zelf is ruim en licht met een ruim drie meter brede dakkapel.

De via de overloop te bereiken badkamer heeft een douche, een wandcloset en een wastafel. Alles wit betegeld met fraaie roestkleurige vloertegels. De andere twee slaapkamers zijn identiek van formaat. Een van de twee heeft een plafondluik naar de bergzolder die de hele breedte van de verdieping beslaat. Op de zolder is ook het warmte-terugwin-ventilatiesysteem aanwezig.

De houtskeletbouw garage is geplaatst in 2006, het jaar vóór de bouw van het hoofdhuis. De eigenaar heeft tijdens de bouw van het huis een jaar lang heel comfortabel hierin gewoond. De garage heeft een keuken, een badkamer, separaat regelbare vloerverwarming en een fijn terras en is dus prima geschikt als onafhankelijke woning. Bijvoorbeeld voor een inwonende ouder of kind, of als aangename ruimte voor een praktijk aan huis. Al kun je er natuurlijk ook gewoon meerdere auto’s in parkeren.

De woning ligt vooraan gecentreerd op een langgerekt perceel met aan de rechterzijde de oprit naar de garage, in het midden een looppad naar de voordeur en links een poort naar de zijtuin. De diepe achtertuin bestaat voor een groot deel uit gazon, met onder meer tamme kastanje-, noten-, appel- en perenbomen. Een fraaie pergola met blauweregen versiert een looppad. Er is ook een tuinhuis annex berging met een grotendeels afgesloten overkapping en een bergzolder. Aan de voorkant is een jeu-de-boules-baan, beschaduwd door dak-moerbeibomen.

Al met al gaat het dus om een fijn, modern en instapklaar huis met een hoog afwerkingsniveau, Dit alles op korte afstand van de winkels en voorzieningen van Schijndel, met onder meer een groot sport- en fitnesscentrum op loopafstand.

Uw contactpersoon
Sandra van Doggenaar
T: 073 6573444
E: contact@denhollander.com

NVM Funda National Monumentenorganisatie NWWI KWF