Sint Michielsgestel, Dommelstraat 2

€ 1.500.000,- k.k.
  • Inhoud totaal: 1315 m3
  • Woonoppervlakte: 364 m2
  • Perceelsgrootte: 447 m2
  • Bouwjaar: ca. 1958

Dit is wat je noemt een instapklare, ruime, exclusieve villa met een geweldige sfeer en een stijlvolle tuin in het centrum van Sint-Michielsgestel!

Deze villa, ooit een voormalig bankgebouw, is in 2018 geheel gerenoveerd tot een prachtige en smaakvolle woning waar je direct verliefd op zult worden. Ruimte, sfeer, privacy, luxe en rust zijn volop aanwezig. De karakteristieke stalen ramen zijn behouden gebleven in deze energiezuinige woning (energielabel A).

Op de begane grond zijn diverse ruime leefruimtes aanwezig, waaronder een zitkamer, pianokamer, studeerkamer en werkkamer. De voormalige bankkluis is omgebouwd tot een thuisbioscoop. De rechtervleugel van de villa is een indrukwekkende leefkeuken van bijna 90 m2, met directe toegang tot de sfeervolle patiotuin. Verder beschikt de villa in totaal over 5 slaapkamers en 4 compleet ingerichte badkamers. Er zijn mogelijkheden voor een bed & breakfast, een kantoor/ praktijk aan huis of een gastenverblijf met vergunningen voor B&B en ‘gemengde doeleinden’.

Al met al is dit een heerlijk gezinshuis aan de Dommelstraat, ideaal voor wonen en werken en strategisch gelegen ten opzichte van zowel sportverenigingen, scholen en de supermarkt. Met de auto ben je in tien minuten in het bruisende centrum van 's-Hertogenbosch en is High Tech Campus Eindhoven maar 25 minuten rijden. Voor de deur is een rechtstreekse busverbinding naar TU Eindhoven en de treinstations Den Bosch en Eindhoven. Amsterdam-Zuid en Rotterdam zijn in ongeveer een uur te bereiken.

De indeling is als volgt:

Begane grond:

Volg het speelse pad van grote stapstenen naar de overdekte entree. De buitenzijde toont karakter en eenmaal binnen word je omringd door luxe, stijl en sfeer.

De hal is voorzien van een praktische garderobekast, een trapkast, een toilet en een personenlift naar de eerste verdieping. Vanuit de hal kom je allereerst in de pianokamer. Vervolgens kun je naar de zitkamer, de werkkamer en studeerkamer.

De zitkamer is aan de achterzijde gesitueerd en betreft een zeer sfeervolle ruimte met zicht op en toegang tot de patio/achtertuin. Ook de studeerkamer, het voormalige kantoor van de bankdirecteur, is een ruimte met veel lichtinval en schilderachtig uitzicht naar de straat en markante kerktoren. Direct hieraan grenst de voormalige kluis die als thuisbioscoop is ingericht. De zachte rode stoelen, sfeerverlichting en dolby surround systeem zorgen voor de perfecte bioscoopervaring in eigen huis.

In de uitbouw van de villa is de riante leefkeuken gerealiseerd, met een licht industriële look. Deze ruimte met een lengte van 18 meter is ingericht met een zithoek, een lees-/studeerplek en een eethoek. De oude buitenmuur van metselwerk is subtiel aanwezig. Het akoestische plafond met dakramen geeft de ruimte een geheel eigen sfeer. De fraaie vloer met epoxylaag is voorzien van vloerverwarming. Bij de eethoek hangt een sfeervolle gashaard. De dubbele openslaande deuren zorgen voor een uitstekende verbinding met de fraai aangelegde buitentuin.

Voor kookliefhebbers is de op maat gemaakte keuken een fantastische plek. Het grote kook-/spoeleiland vormt tezamen met twee grote kastenwanden het hart van de keuken. Alle denkbare apparatuur van topkwaliteit is ingebouwd: een 4 pits inductiekookplaat met afzuiging, een Quooker, twee vaatwassers, een stoomoven, heteluchtoven, combimagnetron, wijnkoelkast, XXL koelkast en een XXL vriezer.
In het linkerdeel van de villa bevindt zich een interessante, multifunctionele vleugel. Als gastenverblijf, B&B, kantoor aan huis of praktijkruimte is deze ruimte zeer geschikt. Deze vleugel is vanuit de hal van de villa te bereiken en bestaat uit een slaapkamer, badkamer en een eetgedeelte met pantry. De openslaande deuren naar de voortuin geven de ruimte een eigen entree.

Eerste verdieping:

Via de trap met trapverlichting kom je op de overloop, waar ook de lift vanaf de begane grond uitkomt. Hier zijn drie slaapkamers, twee badkamers en een separate toiletruimte aanwezig. Op bijna de hele verdieping ligt laminaat en de wanden zijn, net als de plafonds, gestuct. Mooie details zijn het grote raam bij de trap, de hardstenen dorpels en de witte paneeldeuren.

Aan de voorzijde zijn de twee grootste slaapkamers en een van de badkamers gesitueerd. De eerste slaapkamer bestond vroeger uit twee slaapkamers. Wil je dus een extra slaapkamer, dan kan gemakkelijk de oude situatie weer terug gebracht worden. De tweede slaapkamer aan de rechter voorzijde van het huis heeft een praktische inloopkast. Tussen de slaapkamers bevindt zich een stijlvolle badkamer met inloopdouche, wastafelmeubel, wandcloset en mooi tegelwerk.

De derde slaapkamer vind je, net als de tweede badkamer en wasruimte, aan de achterzijde van het huis. Deze slaapkamer heeft lange openslaande ramen met Frans balkon. De tweede badkamer beschikt over een inloopdouche met regen- en handdouche, een wastafelmeubel en een Frans balkon. De separate toiletruimte, te bereiken vanaf de overloop, is uitgevoerd in dezelfde stijl als de beide badkamers.
Alle slaapkamers op de eerste en tweede verdieping zijn voorzien van een airconditioning (koelen en verwarmen). Alle badkamers op de eerste en tweede verdieping zijn voorzien van elektrische design radiatoren en elektrische vloerverwarming.

Tweede verdieping:

In 2018 is er een 11 meter lange dakkapel geplaatst waarmee de ruimte op de tweede verdieping fors is vergroot. De overloop geeft toegang tot een berging en de master bedroom met eigen badkamer. Uiteraard ook in deze slaapkamer een airco en tevens een elektrisch bedienbare zonwering ter plaatse van de dakkapel. De stijlvolle, geheel betegelde badkamer is ingericht met een ligbad, inloopdouche, wandcloset en wastafelmeubel. Verrassend is de inloopkast annex bergruimte, die grenst aan de badkamer.

De tuin

Net als de villa is ook de tuin met oog voor detail afgewerkt en ingericht. De perken aan de voorzijde zijn aangelegd met een diversiteit aan beplanting. Rondom de villa ligt Frans grind. Strakke lijnen en variatie in beplanting bepalen het sfeervolle beeld aan de voorzijde.

De geheel omsloten patio/achtertuin biedt optimale privacy en is vanuit binnen te bereiken via de keuken en zitkamer. Middels een eigen achterom is de tuin ook vanaf de openbare weg toegankelijk. Leibomen, een blauwe regen en twee mooie vijgenbomen zorgen voor een fraaie aankleding van de met grote natuurstenen tegels aangelegde tuin. De gehele tuin is voorzien van verlichting wat zorgt voor de juiste sfeer als het begint te schemeren. Het geheel wordt gecomplementeerd met een berging, welke vanuit de patiotuin bereikbaar is en beschikt over de opstelling van de cv-ketel, een waterontharder (kalkvrij water in de gehele villa) en een boiler.

Wil je een instapklare exclusieve villa in het centrum van Sint-Michielsgestel met een fijne en onderhoudsvriendelijke tuin, dan heb je deze nu gevonden. Maak een afspraak, wij laten jou graag dit prachtige geheel zien.

Uw contactpersoon
Sandra van Doggenaar
T: 073 6573444
E: contact@denhollander.com

NVM Funda National Monumentenorganisatie NWWI KWF