Vlijmen, Meliepark 36

VERKOCHT
  • Inhoud totaal: 1158 m3
  • Woonoppervlakte: 285 m2
  • Perceelsgrootte: 1163 m2
  • Bouwjaar: 2000

Een van de mooiste huizen in een zeer gewilde en moderne villawijk in Vlijmen.

Deze moderne, energiezuinige en uitgebouwde woning met comfortabele ruimte voor een gezin met flinke tuin, zwembad en geweldig badhuis behoort tot de top van deze villawijk.

Niet alleen is het huis helemaal top, ook deze villawijk is helemaal gewild. Het geheel is ruim en parkachtig opgezet, modern van aard, met veel groen, dicht bij het centrum van Vlijmen en alle voorzieningen zoals scholen, sportclubs en winkels. Bovendien slechts op 10 minuten rijden van het bruisende centrum van Den Bosch en op loopafstand van het Engelermeer.

Typisch aan deze woning is het centrale gedeelte met het klassieke hoge puntdak. Bij binnenkomst via de voordeur zie je dat de architecten (Mulleners & Mulleners) daar optimaal gebruik van hebben gemaakt, want je treft er een entree met indrukwekkende vide. Vanuit deze centrale ruimte zijn er deuren naar het toilet met fonteintje, de meterkast, de praktische en zeer ruime wijn-/provisiekelder, een afgesloten eetkamer annex chillruimte (of televisiekamer), een werk- en klusruimte en natuurlijk de woonkamer.

De L-vormige woonkamer, voorzien van tegels met vloerverwarming, is riant te noemen. Er is een sfeervolle gashaard en openslaande deuren naar de serre/tuinkamer. Die serre vormt ook een buffer voor de buitenruimte, waardoor het hier extra warm en knus aanvoelt. De serre zelf biedt een indrukwekkende hoeveelheid licht door de hoge raampartijen in een punt die aansluit bij de vorm van het huis. Vanuit deze woonkamer is een brede opening naar de woonkeuken.

De uitgebouwde keuken zelf is het kloppend hart van de woning. Er ligt een gevlinderde, onderhoudsvriendelijke betonnen vloer met verwarming, die de ruimte een licht industriële uitstraling geeft. De keuken heeft een robuust handgemaakt eiken interieur en is voorzien van een kastenwand met een stoomoven, heteluchtoven met grill, ingebouwd koffiezetapparaat, twee vaatwassers op hoogte en twee warmhoud-laden voor de borden en de maaltijden. In het kook- en spoeleiland met onderhoudsvriendelijk Corian werkblad zit veel opbergruimte, waaronder diverse laden met elektrische opening, een spoelbak met quooker en een 4-pits gaskookplaat waarboven een RVS afzuigkap. Ten slotte is er nog een nis met daarin een luxe Liebherr vries/koelkast-combinatie met in het vriesgedeelte een ijsblokjesmachine. Een onopvallende schuifdeur in de kastenwand leidt naar de bijkeuken met ruimte voor wassen en drogen en de berging (voormalige garage).

Centraal in de keuken, met vol zicht op de tuin, staat een grote tafel. Een fijne plek om te eten borrelen en ook om samen spelletjes te doen, te knutselen of huiswerk te maken en waar u ondertussen kunt genieten van de extra sfeer en warmte die de gashaard te bieden heeft. Grote ramen met openslaande deuren zorgen voor een goede verbinding met de tuin, het zwembad en het tuinhuis.

Het meest prettige aspect van de begane grond is dat je er met een groot gezin, met ieder zijn of haar eigen bezigheden, zowel samen als in afzondering kunt verblijven. Je kunt je terugtrekken in de werkkamer, loungen in de woonkamer, ontspannen lezen in de lichte serre of gezellig samen zijn in de leefkeuken.

Gaan we naar boven. Via de trap in de centrale hal komen we op een overloop welke is voorzien van grote inbouwkasten en toegang geeft tot vier slaapkamers en een badkamer. De master bedroom heeft daarnaast nog een eigen badkamer. Deze slaapkamer zit aan de voorkant van het huis, daar is onlangs airconditioning geplaatst, heeft een dakkapel over de hele breedte en een grote op maat gemaakte vaste kast. De badkamer is ingericht met ligbad, inloopdouche, wandcloset en een wastafel met daarboven een verwarmde spiegel. Er liggen tegels met vloerverwarming.

De andere drie slaapkamers zijn elk anders van vorm, maar steeds voorzien van voldoende ramen, dakkapellen en meestal ook een hoge nok. Dit zorgt voor een speelse indeling, met telkens voldoende ruimte voor een bureau en (kleding)kasten. Alle slaapkamers hebben net als de overloop een fraaie houten vloer. Er is nog een tweede badkamer, dit keer met een toilet, inloopdouche en dubbele wastafel. Ook hier liggen tegels met vloerverwarming, aangevuld met een radiator.

Op de zolderverdieping is onder de punt van het dak aan de tuinkant nog ruimte gevonden voor een vijfde, verrassend ruime slaapkamer, momenteel als fitnessruimte in gebruik, met twee grote dakramen en een raam in de gevel, samen goed voor een prettige lichtinval. Daarnaast is er een overloop met heel veel kastruimte onder de dakschuinte, en een technische ruimte voor de nieuwe, HR CV-ketel, de mechanische ventilatie-unit en extra aansluitmogelijkheid voor wasmachine en droger.

Dit huis heeft als extra aantrekkingskracht dat het perfect geschikt is voor mensen die houden van het buitenleven in elk seizoen. In de winter zit je lekker knus in de Zuidgerichte serre, te genieten van de lage zon. In de zomer zit je met zijn allen op het terras of lig je te spetteren in het fijne zwembad van 4.5 meter x 9 meter, welke is voorzien van een trap over de gehele breedte. Het zwembad wordt verwarmd door middel van een warmtepomp en is voorzien van een solardek.

Ook in de tussenseizoenen of ’s avonds kun je nog steeds volop genieten van de tuin. En wel in de luxe tuinkamer, met een keuken, een open haard en zelfs een kleedruimte met toilet. Barbecue aan, vuurtje stoken, warmtelampen aan, lekker drankje erbij en genieten maar!

De vrijstaande woning staat op een terrein van in totaal 1.163 m², voorzien van een beregeningsinstallatie, elektra, buitenverlichting en een buitenkraan. Voor het huis is een oprit met grind en plaats voor twee auto’s. Aansluitend een achterom met een afsluitbare poort en een houten berging voor het tuingereedschap.

De tuin zelf is ontworpen door tuinarchitect Anne Laansma en fraai aangelegd met diverse borders, een gazon en een zeer diverse beplanting met onder meer hortensia’s, rododendrons, grasjes, leibomen en dakplatanen. In de tuin zijn diverse terrassen van hardsteen te vinden. Er is hierdoor altijd wel ergens een plekje waar je heerlijk van de zon, dan wel schaduw, kunt genieten. Ook is er een kunstgras hockey-/trapveldje en een ingegraven trampoline. Het geheel is omsloten door beukenhagen en biedt dus alle privacy. Aan de achterzijde loopt een wandel-fietspad, met daarachter enkele woningen en de uitgestrekte weilanden.

Al met al gaat het hier om een fijn gezinshuis met vijf slaapkamers, ontzettend veel bergruimte, meer dan voldoende eigen grond voor buitenrecreatie en ook nog eens perfect gelegen voor een mooie combinatie van natuurbeleving en stadse geneugten. Of je nu met de hond wilt wandelen of de bloemetjes buiten zetten… dit is dé perfecte uitvalsbasis voor een gezin.

Wil je meer weten? Neem contact op met Den Hollander Vastgoed Wonen voor antwoord op al je vragen en/of het inplannen van een bezichtiging.

Uw contactpersoon
Sandra van Doggenaar
T: 073 6573444
E: contact@denhollander.com

NVM Funda National Monumentenorganisatie NWWI KWF