Vught, Marggraffstraat 2

VERKOCHT
  • Inhoud totaal: 569 m3
  • Woonoppervlakte: 150 m2
  • Perceelsgrootte: 187 m2
  • Bouwjaar: 1934

In een van de gezelligste straten van Vught vind je deze fraaie sfeervolle en zeer ruime jaren ’30 hoekwoning met fijne tuin op het zuiden, vier slaapkamers, twee badkamers en een garage.

Bij onze eerste kennismaking hadden we meteen zoiets van: ‘wat een tophuis!’ Het gaat om een jaren ’30 woning waarbij heel veel authentieke details bewaard zijn gebleven, terwijl het toch volledig voldoet aan de wooneisen van deze tijd. In een rustige, groene en sfeervolle straat met veel gezinnen met kinderen en ook oudere bewoners. Vlak bij het NS station en een groot speelplein, en op loopafstand van het centrum, winkels en scholen.

De ligging is perfect. Het huis zelf verrassend ruim en licht, met zoals gezegd heel veel originele details, waaronder glas-in-loodramen (voorzien van voorzetramen), de stoere houten vloer beneden, paneeldeuren en lambrisering met originele wandtegeltjes. Bovendien is het een praktisch gezinshuis met een moderne keuken, vier royale slaapkamers, twee badkamers en drie toiletten. En je kunt er dus zó in! Krijg je al zin om verder te kijken?

Als je van de typische jaren ’30 stijl houdt, gaat je hart al sneller kloppen bij de prachtig versierde voordeur, omlijst met typisch art nouveau metselwerk. Erachter vind je een fraaie hal met donkere tegelvloer, glas-in-lood ramen en een praktische garderobe-hoek. Het gastentoilet ziet er strak uit met de typische Parijse ‘metro’-tegeltjes, een fonteintje en glas-in-loodraampje.

De deur naar de woonkamer heeft ook weer een glas-in-loodraam. In de woonkamer zelf ligt een fraaie houten vloer met bies, die in 2023 professioneel geschuurd en in de olie is gezet en de muren zijn opnieuw geschilderd. Aan de straatzijde valt veel licht binnen via de uitgebouwde erker, terwijl een sfeervolle gashaard zorgt voor extra sfeer. Aan de achterkant leiden openslaande deuren naar de zonnige tuin op het zuiden.

De keuken is circa 10 jaar geleden geïnstalleerd en helemaal up to date. Het keukeninterieur is maatwerk met een composiet werkblad op onderkastjes in een L-opstelling. Er is een grote roestvrijstalen spoelbak met mengkraan en Quooker. Overige apparatuur: Bosch koelkast, afzuigkap, combimagnetron en vaatwasser. Verder een Smeg fornuis met oven en inductiekookplaat.

Vanuit de hal gaan we met de trap naar de eerste verdieping. Let op de prachtige tegeltjes in de trapopgang, bijna 100 jaar oud! De overloop met laminaatvloer is ruim en licht door de raampartij in de zijgevel, wederom met glas-in-lood. Er is een bergruimte en toegang tot drie slaapkamers (allemaal met vaste kasten) en een badkamer. Plus een deur voor de trap naar de zolderkamer.

Aan de achterzijde zijn twee slaapkamers, waarvan één met een balkon en één met een soort ‘en suite’ uitbouw, boven de keuken, dus eigenlijk op de zolder van de voormalige kolenhok. Daar is ook een Velux dakraam. Een hartstikke leuke kinderkamer, want je kunt slapen in het zoldertje, en spelen of studeren in het voorste gedeelte of andersom natuurlijk. Deze kamer heeft in de zijgevel dezelfde fraaie glas-in-lood ramen als boven de trap.

De derde slaapkamer ligt aan de voorkant van het huis en is het grootst. Door de grote ramen valt ook hier weer veel licht naar binnen. Deze kamer ligt direct naast de badkamer met ligbad en separate douchecabine, gemoderniseerd in 2010, geheel in de stijl van de woning. Zo vinden we ook hier weer dezelfde ‘metro’-tegels als in de toiletruimte beneden.

Zoals gezegd leidt vanaf de overloop ook een trap naar de tweede verdieping, die in 2014 geheel opnieuw is ingedeeld en afgewerkt. De zolder is nu het domein van de ouders, met een ruime slaapkamer, een walk-in closet en een eigen badkamer met douche en (sanibroyeur) toilet. Hier een prettige lichtinval via een raam in de achtergevel en een groot dakraam. Je kunt hier natuurlijk ook een speel-, fitness of werkruimte van maken. Aan de voorzijde is een aparte ruimte voor de cv-installatie en alle aansluitingen voor wassen, drogen en strijken.

Tot zover het huis zelf. Zoals gezegd: een ideaal gezinshuis. Dat komt overigens ook door de tuin en de garage, want je hebt als gezin natuurlijk nooit genoeg ruimte!

Aan de zijkant van de woning is een looppad naar de voordeur en iets verder een poort naar de achtertuin en een deur naar de garage. De achtertuin ligt op het zuiden, zodat je er de hele middag zon hebt. Bij de openslaande deuren naar de woonkamer is natuurlijk een terras. Daarnaast is er nog een apart vlonderterras in een beschutte hoek, met veel privacy. De garage is overigens voorzien van een kunststof elektrisch bedienbare roldeur. Er past eventueel een auto in, maar de huidige bewoners gebruiken hem vooral als handige extra bergruimte.

Al met al mogen we stellen dat dit een buitenkans is als je op zoek bent naar een gezinshuis op een plek waarbij alles in de buurt is gesitueerd. Je komt in een gezellige straat terecht, waar mensen elkaar kennen en kinderen bij elkaar komen spelen. Dit alles op een paar minuten lopen van de Albert Heijn en op steenworp afstand van het NS station en het speelplein. Vught zelf is sowieso een goede keuze, want het is een dorp van behapbare proporties met heel veel activiteiten en een rijk verenigingsleven. Bovendien gelegen nabij de A2, met uitstekende verbindingen met de Randstad, en op maar 15 minuten rijden van het bruisende centrum van Den Bosch.

Een jaren ‘30 hoekwoning als deze, gelegen op zo’n centrale, rustige en zeer gewilde plek, zijn schaars. Neem voor een bezichtiging contact op met ons kantoor, wij laten je dit huis heel graag zien.

Uw contactpersoon
Sandra van Doggenaar
T: 073 6573444
E: contact@denhollander.com

NVM Funda National Monumentenorganisatie NWWI KWF