Sint Michielsgestel, Eikenlaan 30

Verkocht
  • Inhoud totaal: 1057 m3
  • Perceelsgrootte: 890 m2
  • Bouwjaar: 1969

Moderne, smaakvol ingerichte villa op een toplocatie in een rustige, groene omgeving dicht bij alle voorzieningen

Er zijn van die woningen waarin je je meteen thuis voelt. Zoals deze aan de mooiste laan van Sint-Michielsgestel gelegen villa uit de jaren ‘60, tien jaar geleden geheel gerenoveerd, gemoderniseerd en uitgebouwd, en in 2021 van binnen geheel geschilderd. Het huis is smaakvol ingericht in een tijdloze stijl. Alles straalt rust en sereniteit uit. Noem het ‘zen’, noem het ‘feng shui’… het voelt gewoon goed. Daar komt bij dat de villa een interessante, speelse indeling heeft, met verrassende hoekjes, niveauverschillen en diverse extra ruimten die je naar wens kunt inrichten als kantoor, game cave, chill lounge of fitnessruimte. De ligging van het huis is strategisch, op een paar minuten van alle voorzieningen en winkels en 10 minuten fietsen van Gymnasium Beekvliet. Basisschool Roald Dahl is zelfs letterlijk om de hoek.

Vanuit de rustige straat leidt, achter de elektrische poort met intercom, een tegelpad naar de voordeur. In de hal ligt een mooie matzwarte tegelvloer. We vinden hier de garderobe, een toiletruimte met fonteintje en automatische verlichting, en de meterkast. De entree biedt toegang tot de keuken, de woonkamer en de kelder. Deze laatste is overigens perfect geschikt als fitnessruimte of chill room, met daglicht, vloerverwarming en zelfs al een aansluitpunt voor een beamer!

De L-vormige keuken is letterlijk en figuurlijk het hart van deze woning. Heel fraai en praktisch en zeer compleet ingericht met zwarte hardstenen werkbladen, een spoeleiland met Quooker, rvs spoelbak, vaatwasser, inductiekookplaat, rvs afzuigkap, oven, combimagnetron en een koelkast. Een bar aan het centrale eiland nodigt uit tot aanschuiven bij de kok. Je hebt van hieruit mooi zicht op de tuin en natuurlijk op de ruime eetkamer. Direct naast de eetkamer is een bijzonder lichte zithoek met inbouwkast en grote openslaande deuren naar een beschut terras. Drie traptreden leiden naar de iets hoger gelegen gedeelte van de woonkamer.

De woonkamer heeft een hout gestookte open haard die is voorbereid voor inbouw van een gashaard en een enorme schuifpui met drie delen waarvan er twee volledig open kunnen. Hier is een groot vlonderterras met zicht op de heerlijke groenblijvende tuin met veel privacy. In een hoek is de discrete toegang tot de trap naar de verdieping. Zowel de eetkamer als de woonkamer hebben een houten ‘whitewash’ lamelparket, vloerverwarming en een Bose muzieksysteem, weggewerkt in het plafond.

Vanuit de eetkamer is overigens nóg een kamer te bereiken: een werk-, speel- of chill-ruimte met zicht op het besloten terras aan de keukenzijde en een eigen deur naar de tuin.

De begane grond heeft nog veel meer verrassingen in petto. Een deur in de hoek van de keuken leidt via een gang naar een kantoor met vrij zicht op de voortuin. Door de discrete ligging binnen het huis een fijne plek om geconcentreerd te werken. Via diezelfde gang kom je ook in de bijkeuken met alle aansluitingen voor wasmachine en droger, een keukenblok en een deur naar het terras bij de keuken. Heel handig is de waskoker, waarmee je vanuit de master bedroom de vuile was naar de wasmand beneden kunt ‘transporteren’.

Tot slot is er hier beneden nog de riante garage met wateraansluiting, lichtkoepel en weer een deur naar het terras. Plus een separate berging annex stookhok, met de cv-ketel en een grote boiler. Opvallend is dat de garage – net als de meeste andere vertrekken in deze uitstekend geïsoleerde villa – beschikt over vloerverwarming en dus voor andere doeleinden gebruikt kan worden.

Om naar de verdieping te gaan, moeten we terug naar de woonkamer, waar bij het betreden van de trap het licht automatisch aan gaat. Er zijn vier slaapkamers boven, waarvan 3 met airconditioning. De grootste heeft een ruime walk-in closet, vloerspots plus een eigen badkamer met inloopdouche, dubbele wastafel en een wandcloset. Grote ramen aan de kant van het dakterras zorgen in deze badkamer voor veel lichtinval en natuurlijke ventilatie.

De andere drie slaapkamers delen de tweede badkamer met natuurlijk ook een toilet, inloopdouche en wastafel, plus een radiosysteem in het plafond. Hier is ook een extra verrassing: een complete sauna! Onder de dakschuinte is op de verdieping veel bergruimte, terwijl er boven de master bedroom ook nog een grote vliering is. Perfect voor alles wat je niet vaak nodig hebt, zoals koffers en wintersportspullen.

Wat deze villa naast de aangename sfeer binnen extra prettig maakt, is de ligging in een geheel omsloten tuin, met direct voor de elektrisch bedienbare poort twee eigen parkeerplekken. Rondom de woning zijn diverse terrassen, waarvan het besloten en beschutte terras bij de keuken aan de achterzijde veel gebruikt wordt, ook voor gezellige ‘al fresco’ diners. Op koelere dagen is het iets verhoogde vlonderterras aan de voorkant de ideale plek.

De tuin is rondom omsloten door hagen en ontvangt daarnaast schaduw van de bomen langs de laan. De beplanting is zorgvuldig gekozen met veel groenblijvende hagen voor de privacy, maar toch ook met voldoende kleur, met een grote trompetboom, diverse soorten hortensia’s, vlinderstruiken en rododendrons. Buitenkranen, een beregeningsinstallatie en automatische verlichting completeren het geheel.

De bijzondere sfeer in deze ruime en veelzijdige woning, ideaal voor een gezin met kinderen in alle leeftijden, is lastig te beschrijven. Die moet je echt beleven. Wij geven je graag een rondleiding op afspraak.

Uw contactpersoon
Mr Gijs D. den Hollander
T: 073 657 34 44
E: contact@denhollander.com

NVM Funda National Monumentenorganisatie NWWI KWF