Berlicum, Woud 16

Verkocht
  • Inhoud totaal: 1315 m³ + Bijgebouw 1120 m3
  • Woonoppervlakte: 364 m² + Bijgebouw 175 m²
  • Perceelsgrootte: 14200 m2
  • Bouwjaar: 1856

Midden in de weilanden, verscholen achter een fantastisch bosperceel, uniek gelegen tussen Sint-Michielsgestel, Den Dungen, Berlicum en Schijndel, vind je deze compleet gemoderniseerde halfvrijstaande woonboerderij op een riant perceel met daarbij een groot modern bijgebouw, te gebruiken als kantoor, mantelzorgwoning, etc. Het is hier paradijselijk genieten, een geweldig uitzicht met de weldadige rust van wonen midden in de natuur, met toch alle faciliteiten in de nabijheid.

Tijd voor een rondleiding. We beginnen op de begane grond

Bij binnenkomst via de deur op de kopse kant van het huis, volgt een royale gang met toegang tot de diverse vertrekken. De woning is zeer modern afgewerkt, met strakke stucwanden en rustiek aandoende zware deuren. De indrukwekkende centrale woonruimte bestaat uit een grote salon met houten vloer en een heerlijke woonkeuken met tegelvloer, in open verbinding met elkaar, maar deels van elkaar gescheiden door een ‘doorkijk’ open haard. De keuken heeft een werkeiland, kastenwand met koelkast en magnetron, en een lange rechte keukenopstelling met luxe Lacanche fornuis, afzuigkap en vaatwasser. De kastjes zijn ingebouwd in een omlijsting van staanders en werkbladen van natuursteen (Musselkalk), met een spoelbak van hetzelfde materiaal. Heel fraai handwerk! Het is een zeer lichte ruimte, dankzij de vele ramen met rondom zicht op het terras, de weilanden en het royale perceel. Vanuit de woonkamer is het gezellige terras toegankelijk. Ter plaatse van de begane grond zijn verder nog twee vertrekken, die dienst kunnen doen als kantoor, slaapkamer of chillruimte. Ook is er een toilet en een zeer ruime badkamer, hetgeen het huis leeftijdsbestendig maakt.

Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers, heerlijk verlicht door het grote aantal royale dakramen en voorzien van zeer veel kastruimte, deels onder de schuine kap. De hoofdslaapkamer is voorzien van een walk-in closet en een eigen badkamer met ligbad, separate regendouche en toilet. Daarnaast is er nog een iets kleinere slaapkamer, alleen vanuit de master bedroom te bereiken. Ideaal als babykamer of ‘boudoir’.
De andere grote slaapkamer heeft eveneens een eigen badkamer met bad en toilet. Deze slaapkamer is zo riant dat je er makkelijk twee slaapkamers en een dressing van zou kunnen maken. Zie hiervoor de alternatieve plattegrond. Overigens zijn op deze verdieping, ter plaatse van de grote slaapkamers, alle aansluitingen aanwezig voor een eventueel toe te voegen keuken, zodat je hier desgewenst een extra zelfstandig appartement kunt creëren, met een eigen opgang vanuit de tweede hal in de voorgevel.

Op de tweede verdieping is een volwaardig appartement, voorzien van een woonkamer, een compleet ingerichte moderne keuken en wederom veel dakramen, die een panoramisch uitzicht over het mooie Brabantse landschap geven. Een separate slaapkamer, met wastafel en douchecabine, een separaat toilet en kasten voor respectievelijk de boiler en een wasmachine/droger-opstelling.

Het bijgebouw is momenteel in gebruik als bedrijfsruimte, maar werd ooit verbouwd tot volwaardige luxe woning. Dat blijkt ook wel bij binnenkomst. De woonkamer is nu ingericht als luxe kantoortuin met acht werkplekken en dubbele deuren geven toegang naar een eigen terras met blik op de tuin en de velden. Dit kantoor grenst direct aan een super-de-luxe open keuken met loft-uitstraling: kasten van robuust eikenhout en een werkblad van gepolijst beton, waarin een comfortabele Smeg zespits fornuis met oven een stralend middelpunt vormt. Tegen de wand is nog een aparte koffiehoek met een grote koelkast, separate vriezer, wijnklimaatkast en een ingebouwde magnetron. Het kantoor kan dus makkelijk weer woonkamer worden.

Door hoge dubbele schuifdeuren stap je in een vergaderkamer, waar nu ruimte is voor 12 gasten rond een grote tafel. Ook is hier een grote open haard. Dit is een ruimte zonder ramen, ideaal voor gebruik als televisiekamer annex lounge. Een gang leidt langs een bijkeuken, kleine spreek/slaapkamer naar een grote slaapkamer, nu ingericht als gym. Hiernaast is ook een luxe badkamer gelegen. Deze badkamer heeft naast een wastafel ook een toilet en een douchecabine voorzien van wanden van grote marmeren platen, voor een gegarandeerd wow-effect! Tot slot omvat het bijgebouw nog een tweede toilet en een grote garage van ruim 80m2, met beregeningsinstallatie en bergvliering.

Gezien de complete uitrusting met keuken, slaapkamer en badkamer op de begane grond kan het bijgebouw ook dienen als mantelzorgwoning, leeftijdsbestendig appartement of (deels) als woonruimte voor een au pair.

Al deze bijzondere woonruimte staat op een al even ruim perceel. Het totale perceel is 14.200 m2 groot, waarvan circa 2000 m2 twee karakteristieke oprijlanen betreft. Via een gemotoriseerde poort kom je op je eigen terrein van ongeveer 12.000 m2, parkachtig ingericht met volwassen houtopstand, een grote natuurvijver, een “place de petanque” en heel veel speelweide. Puur genieten! Er is een ruime parkeerplaats waar makkelijk 10-12 auto’s kunnen staan. De laadpaal met krachtstroom is eventueel beschikbaar voor overname. Verder zijn er zijn diverse terrassen, zodat je altijd wel ergens comfortabel buiten kunt zitten. Een grote robot-grasmaaier (ter overname) houdt je gazon moeiteloos kort.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van dit ‘mini-landgoed’?

Dit is een ideale plek voor een stel, een (samengesteld) groot gezin of een groep mensen die willen genieten van de rust en de ruimte van een landelijke omgeving, met voldoende mogelijkheden voor ongestoord werken en ontspannen. Je kunt hier met zijn tweeën gaan wonen met bijvoorbeeld een praktijk aan huis, of een bedrijf vestigen met onderdak voor collega’s of klanten. Je kunt in het bijgebouw prima seminars organiseren, met gezamenlijke maaltijden. Ook dubbele bewoning of een B&B ‘midden in de natuur’ kan een optie zijn. Zoals gezegd kan de vrijstaande woning daarnaast geschikt zijn als woonruimte voor iemand die zorg nodig heeft of juist zorg verleent aan de bewoners van het hoofdhuis. Ook kan er eventueel een au pair wonen. Verder:
• Bijzondere locatie
• zeer moderne afwerking
• goede isolatie, vrijwel geheel dubbele beglazing
• multifunctioneel bijgebouw
• perfect voor praktijk, kantoor aan huis of mantelzorg
• hoogwaardige materialen
• riant perceel
• midden in de natuur met weids uitzicht
• alle privacy en rust in het groen

Ligging

De ligging van de woning is uitstekend, want met de auto rij je in nog geen vijf minuten naar diverse supermarkten en andere winkels in Berlicum, Den Dungen, Sint-Michielsgestel of Schijndel, en in nog geen 10 minuten naar het bruisende centrum van Den Bosch. Utrecht ligt op 35 minuten, Rotterdam op 50 minuten en de ring A10 Amsterdam Zuid op een klein uurtje rijden van dit huis. Dus ook hybride werken in de stad is een prima optie.
Interesse?

Ben je op zoek naar een groot en veelzijdig huis in het Brabantse land en wil je eens komen kijken om al die ruimte en rust zelf te ervaren? Neem vooral contact met ons op voor een bezichtiging.

Uw contactpersoon
Mr Gijs D. den Hollander
T: 073 657 34 44
E: contact@denhollander.com

NVM Funda National Monumentenorganisatie NWWI KWF